Rundade hörn i HTML utan bilder

Ni som jobbar med html-design vet att det är lättast att göra fyrkantiga rutor. Det finns helt enkelt inget direkt stöd för att göra rundade linjer och kanter.

Vill man tex göra en ruta med rundade hörn brukar man lösa det genom att skapa alla hörnen som bilder och länka in dessa på rätt ställen. En minst sagt tidsödslande process och vad händer om man vill byta färg på rutan? Bara till att köra igång bildredigeringsprogrammet och ändra alla bilder.

En lättare lösning
Idag hittade jag en artikel om hur man kan göra det mycket enklare med hjälp av ett gratis javascript och lite medföljande CSS. Har precis provat det och det fungerar utmärkt. Läs artikeln på följande address: http://pro.html.it/articoli/id_599/idcat_31/pag_1/pag.html

Uppdatering:
Sedan detta skrevs har Nifty Corners Tube släpps, som är den bästa tekniken för att göra rundade hörn som jag har provat. Väldigt lätt att använda.

Comments

Jag försöker förstå det där med runda hörn men jag gör verkligen inte det.. jag vill liksom runa av hörnen på ramen om man säger.. hur ska man göra ? :S Mvh / Ida
Hej Ida. Det förstår jag att du tycker är komplicerat. Det finns många olika sätt att göra det på men ingen av dem är speciellt enkelt. Förhoppningsvis kommer webbläsarna och html-standarderna stödja detta på ett lättare sätt i framtiden. Det bästa jag har provat är "Nifty Corners Tube" som är ett javascript-bibliotek man laddar hem och lägger upp på sin hemsida. Instruktioner finns på den webbplatsen som jag länkar i artikeln ovan. Ser att du använder ett bloggverktyg, då kan det vara svårt om de inte tillåter att man lägger upp egna javascript.

Nice update about Nifty Corners Tube...

http://www.janbaskdigitaldesign.com

thanks for sharing A nice updates. http://www.onlinepromotionuae.ae

I bought a watch for my friend at this online store.My friend likes it.replica breitling watches uk He claims that this watch is great.replica breitling superocean Here are some tips for buying replicas, and we're sure that it has a high quality and look.

bund aai hai

Please fill out all the fields.

*
*