Första spam-attacken i kommentarera till bloggen

Denna sidan har varit förskonad från spam i kommentererna fram till nu. Idag postades den första till ett av mina inlägg. Nu verkar det dock som att det är en människa som postat kommentaren och ingen spam-bot. Hur som helst är det spam och jag kommer skriva om alla spammningsförsök som görs på mina sajter för att eventuellt kunna hjälpa andra att begränsa detta fenomen.

Spam som postas manuellt av människor finns det ju inte direkt något sätt att motverka. Kommentarer är ju oftast något positivt och det vill man ju inte försvåra för användaren. En grej man kan göra är att inte publisera kommentarerna automatiskt utan ha ett system där man som blogg-administratör först måste godkänna kommentarerna.

I detta fallet postades spammet den 2007-01-21 kl 12:03:55, kommer från IP-nummer 58.34.185.238 och använder webbläsaren IE6. Det verkar vara en surfare från kina eftersom språkinställningarna har koden zh-cn och texten som personen skickade innehållet mängder av nyckelord om kinesisk antik (2987 ord). I kommentaren finns också länkar till webbplatser inom samma område. Man har även lämnat telefonnummer och email uppgifter i spammet så jag kommer kontakta dem för att se om man kan få något svar.

Klicka här för en skärmdump på spammet

Comments

Thanks for sharing your thoughts & excitements of your work.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

Thanks for taking this spam attack warning in kommentarera to Blog.

AVG Customer Support Service Phone Number UK

norton antivirus support Number

Thanks for sharing your thoughts & excitements of your work.. http://www.onlinepromotionuae.ae

Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place. Canon Printer Helpline Number UK Avast Customer Care Number UK

I hope I could see more updates from you, this is what I need to find, gmail email login I learned a lot from the insight you shared, it's very helpful for a newbie like me.

Please fill out all the fields.

*
*