Flash - som man bäddar får man ligga

Det har nyligen blivit krångligare att embedda flash i sina projekt. I alla fall om man vill följa webbstandarder och få det att funka i alla webbläsare.

En käpp i hjulet var Eolas stämning mot Microsoft som ledde till att mjukvarujätten beslutade sig för att ta bort viss funktionalitet ur IE. Som tur var gick det att hacka runt det och vi har skrivit om en lösning hur man fixar autostart på ActiveX-objekt tidigare.

En annan gång råkade vi i trubbel när vi på den här bloggen hade en flash-fil som vägrade att validera som XHTML. Då sökte vi hjälp hos en artikel hos suveräna "A List Apart".

Nu har samma sajt (AAL) skrivit en uppföljare med ny genomgång av flash-trasslet. Har inte läst hela men man diskuterar bland annat taggarna embed och object plats ibland webbstandarderna. Denna kommer jag återvända till nästa gång jag känner för att försöka använda flash och samtidigt ha en XHTML-kompatibel hemsida.

Uppdatering: Tyckte jag läst nåt annat om det här nyligen, Robert Nymans inlägg om XHTML med Flash är något att kolla vidare på.