TydaDirekt - översättning till Internet Explorer

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/tyda-opopular.png

Surfade in på Tyda.se som verkar har lanserat lite nyheter alldeles nyligen. Sökrutan för orden är nu utrustad med AJAX-teknik och man får stavningsförslag medan man skriver. Kanonbra.

Man har även gjort ett tillägg till Internet Explorer som man kan översätta ord direkt i webbläsaren med. Tyvärr funka det inte alls för mig. Jag får upp välkomstrutan men det händer ingenting när jag ALT-klickar på ord. Det står i deras hjälpsektion att det är en del problem tillsammans med den nya IE7 som har med flikhanteringen att göra. Ett liknade tillägg utlovas också till andra webbläsare – förhoppningsvis Firefox inräknat.

Lexikonet skryter nu med att vara störst i världen (på svenska-engelska antar man då) och har över en miljon ord uppslagsord.

En kul grej är att man låter användarna föreslå nya ord. Ännu verkar de inte ha börjat med att acceptera förslagen – utan skriver att de väntar på att deras bonussystem ska bli klart. Jag väntar ju på att de ska ta ställning till ifall ordet "opopulär" ska få vara med. "Opolerad" och "opolitisk" duger ju, så varför inte?

Comments

TydaDirekt fungerar klockrent för mig... fast den kraschar när jag "surfar i flikarna". Precis som de skriver på tyda.se att den ska göra. Hur som, det är ett smart verktyg och sparar mig massor av tid!
Tack för kommentaren. Jag kan dock fortfarande inte få det att fungera med IE. Det händer ingenting när jag håller nere ALT och klickar på ett ord. Någon som har någon aning om vad jag gör fel? Annars måste jag säga att jag gillar Tyda.se mer och mer. Går oftast dit när jag behöver en översättning nu för tiden. Nu väntar jag ivrigt på ett tillägg till Firefox.
Nu har jag testat vidare lite. Först trodde jag det var popup-blocken som var problemet men verkar inte vara så. Har lyckats få upp popuper från Tyda på Aftonbladet.se och min egen hemsida. Men det fungerade bara några gånger. Kan vara någon krock med Live-toolbar eller web developer-toolbar. Tillägget har dessutom gjort så att jag inte kan skriva in nya adresser i fältet. De nya sidorna laddas inte när jag klickar enter. Så det är definitivt ganska stora buggar i det här tillägget tillsammans med IE.
Tekniken för att fånga ord från en webbsida med denna typen av plugin är beroende av att webbsidan är kodad på ett läsbart sätt. Tex brukar det bli problem om en hemsida använder sig av sk. lager som överlappar varandra. Då vet inte TydaDirekt vad den ska göra och det verkar inte finnas ngt sätt att komma runt detta. Om du inte kan Alt-klicka på alla ord på tex bbc.com så är det ngt annat fel och då vore det tacksamt om du hörde av dig ang. detta. Dock finns det, som du säger, andra irriterande problem som vi naturligtvis försöker lösa. Det är så mycket att göra nu pga av succen med sajten. Plugin för FireFox är på väg, signa upp på Tyda.se för att få meddelande om när detta händer! /Tommy, Tyda Crew
Hej Tommy. Tack så mycket för förtydligandet. Nu när jag förstår hur det fungerar är det lättare. När jag provar runt på lite olika webbplatser så fungerar det oftast bra. Som skönt är fungerar tillägget på vår hemsida, vilket borde tyda på att vi har gjort något rätt med läsbarheten. Det är rätt att fokusera på huvudfunktionerna i första hand. jag inser att detta är verktyg under utveckling. Kul att det går bra för er och jag förstår det verkligen. Jag använder sidan regelbundet sen ett tag tillbaka. Har ni funderat på att släppa en öppen API? Vore verkligen intressant. Ser fram emot tillägget till firefox!

Great tips for translation with clarification comments.

epson printer support number

thanks for provide a new tips with us. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks for this quality post.. eCommerce Web Development Designing Company in Virginia

Thanks for sharing Nice information..

hp printer helpline number epson printer helpline number

Contacting technical experts at Kaspersky Customer care Number UK will help you in resolving all your technical issues in minutes. Call the experts anytime and you will surely get resolution for all types of issues you are facing in Kaspersky installed in your device.

we are offered new latest support for hp printer support number. Espon printer customer support

Hi, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed. Printer Support

Please fill out all the fields.

*
*