Useless Account - ännu en helt meningslös inloggning

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/ua_big_signup.png

Oj oj, vi är på skämthumör så här mitt i natten. Höll på att nästan lägga till en nördhumor-kategori här på sajten. Men riktigt så roligt ska vi inte ha just nu.

Hittade en länk till Useless Account – en sida med bara en endaste funktion på, att skapa och uppdatera sitt medlemskap. Inget annat. Det är ju givetvis en drift med alla de startups som vi hela tiden lockas att testa i dessa webb2.0-tider.

Hur många inloggningar har du på liknande sajter? Rätt många kan jag tippa. Tillhör du en av de våghalsiga som kör samma lösenord på alla? Eller är du tillräckligt smart att ha olika. Ett tips är att inte köra samma överallt, det kan gå riktigt illa...

Själva så skapar vi rätt många inloggnings-funktioner och ser detta som ett tillfälle att analysera hur en sådan funktion ser ut på dagens webb. På UA har man givetvis överdimensionerade inmatningsfält – för maximal tillgänglighet. En rätt het trend, du har väl sett alla feta sökrutor?

Man har även placerat etiketterna som hör till varje fält på exakt den position som är vetenskapligt bevisat att det är enklast för användaren. Man har inte heller gjort misstaget att använda fet stil. Bra och helt i linje med tidigare studier som du kan läsa om hos oss.

Kul ide och denna sajt kommer nog sprida sig som en löpeld genom bloggarna. Speciellt eftersom det just uppmärksammades på TechCrunch – tungviktaren inom recensioner av nya startups (hjälp mig med svenskt ord). Under tiden jag skrev detta har 30 användare skapat sina konton. Givetvis har man redan skapat en antal banners för att göra det enkelt för bloggare att sprida skämtet.

Roligt, viralt och komplett oanvändbart.