Billigt webbhotell med lite mailstrul

Vi har tyvärr haft lite problem med att ta emot email den senaste veckan, fast bara på vår engelska domän (codeodyssey.com). Kontaktformuläret har dock inte fungerat på någon av våra två sajter, så har ni försökt ta kontakta det senaste så ber vi er försöka igen.

Det hela verkar bero på att vårt webbhotell, Web10.se, har en del problem när de genomfört ett byte av mailservrar. De har fortfarande inte löst det helt.

Men jag kan konstatera att det nya webbmail som är baserad på Sun Java System Communications Express 6 2005Q4 verkar riktigt bra. Förhoppningsvis ska mailen leveraras lite snabbare nu också. Innan har vi märkt en fördröjning på 10-20 minuter.

Sen verkar det som att vi äntligen fått en spamfilter på mailservern. Har sett att jobbiga mail markeras med [!RBLs] i ämnesraden. Har inte kollat något mer ingående på detta men ett spamfilter är verkligen uppskattat.

Om de även kan installera ASP.NET AJAX på servrarna, så kommer vi nog ligga kvar där ett tag till.

Kan verkligen rekommendera Web10.se för er som letar efter ett lite billigare webbhotell men ändå med väldigt bra support.

Comments

Intressant att först bli återförsäljare till Loopia och därefter lovorda Web10. Är det priset som fått er att byta?
Hej och tack för kommentaren. Vi är fortfarande återförsäljare åt Loopia. Och kan rekommendera både Loopia och Web10, beroende på vad man har för budget och behov. Vi har hand om en del hemsidor på bägge webbhotellen. Vill även passa på att ge några lovord till Gotanet i Trollhättan, som är det webbhotell som vi väljer om det handlar om att placera en dedikerad server. Själva hemsidan för Code Odyssey låg först hos Cliché som jag inte var speciellt nöjd med. Det var mycket strul och svårt att få bra kontakt med supporten. Då bytte vi till Web10 för att det är billigt och att jag gillar deras support. Sen är de väldigt snabba med att uppgradera med ny teknik. De la in ASP.NET 2.0 väldigt tidigt och har även uppgraderat med MS Ajax bara några dagar efter att jag frågade dem om detta. Så Code Odyssey kommer nog få vara kvar på Web10 ett tag till. Men vi har ett behov av att uppgradera till SQL Server och så då kanske det blir till att lägga över den på en annan hosting. Eller så satsar vi på att ligga kvar och försöker överföra databasen till MySQL. Just nu rullar den på en gammal Access-databas och det kommer inte att hålla i längden.