Hotfix för problem med valideringsfunktioner i .NET Ajax

Validerings-funktionerna i .NET har haft en del problem genom versionerna. I en version (har för mig att det var .NET 1.1) fungerade de knappt över huvudtaget. Men i 2.0 hade Microsoft löst de första problemen.

När sen MS Ajax släpptes blev det återigen en del buggar och problem. Det märkte jag häromdan när jag försökte ha validering på en TextBox i en wizard-kontroll som i sin tur låg inom en UpdatePanel. På första steget hade jag en TextBox med validering och där fungerade den fint. På andra steget så låg javascript-funktionerna kvar utanför UpdatePanel, men textboxen hade ju redan försvunnit och då blev det error som såg ut så här:

control has no properties
ValidatorGetValue("ctl00_mainContentPH_wizard_tbOrderId")WebResource.axd (line 104)
RequiredFieldValidatorEvaluateIsValid(span#ctl00_mainContentPH_wizard_ReqFieldOrderId)WebResource.axd (line 475)
ValidatorValidate(span#ctl00_mainContentPH_wizard_ReqFieldOrderId, "", null)WebResource.axd (line 208)
Page_ClientValidate("")WebResource.axd (line 128)
WebForm_DoPostBackWithOptions(Object)WebResource.axd (line 14)
if (typeof(control.value) == "string") {
 
Microsoft har dock gjort sitt bästa för att lösa även detta problem. Först så rekommenderades att man laddade ner en Validators.dll och mappade upp mot i Web.config.
 
Genom en kommentar hos Guttrie hittade jag info om en ny hotfix. Enligt erfarenhet när jag patchade ett Windows 2003-system fungerar den väldigt bra och man slipper att gör några ändringar i Web.config.
 
Om du inte orkar trixa för mycket med det och kan vänta så kommer en Windows Update snart med lösning.