Vänlig XSS-mask fixar din Wordpress-installation

Säkerhetsexperten beni lämnade mig ett meddelande om att han har hittat 7 säkerhetshål i bloggplattformen Wordpress (senaste versionen 2.2.1).

Han har nu skapat en vänlig XSS-mask som fixar dessa hål. Jag har själv ingen Wordpress-blogg att testa på men jag litar på att beni's skript gör det han påstår.

Men nu när säkerhetshålen är publicerade är det alltså stor varning för att XSS-attacker, utförda av illvillingar kan ske. Vad gör man? Antingen avvaktar man och väntar på den officiella Wordpress-fixen, eller kör beni's skript för att fixa hålen med en gång. Se till att du tar en ordentlig backup innan.

Men dessa säkerhetshål kan en elak person bland annat, radera alla dina blogg-poster (inget roligt alls!), lägga till sig själv som användare eller annat otyg.

Om det är en bra idé att köra patchen kan jag inte svara på och jag ansvarar inte för några bieffekter som den kan ha på din blogg.

Mer läsning

http://www.gnucitizen.org/blog/friendly-ajax-xss-worm-for-wordpress

http://sovrat.se/internet/2687_Wordpress-plattformen_oppen_for_XSS-maskar

Uppdatering: Nu har Wordpress fixat säkerhetshålen. Benjamin Flesch (beNi) är imponerad att det bara tog 6 dagar. Han skriver att han inte är så nöjd med att Wordpress-teamet inte tackade honom officiellt, men nu ser jag att de har lagt till ett meddeladne i utannonseringen på deras blogg.

Comments

thanks for providing this information, i didn't know such a fix existed for these issues until now.