Blueprint CSS - ett ramverk för avancerad layout

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/Blueprint-CSS.png

Blueprint är ett projekt på Google Code som är släppt som öppen källkod under MIT licens. Det är en uppsättning CSS-mallar som skapar en smidig grund att bygga din CSS-design ovanpå. Efter en snabb koll tycker jag det ser riktigt bra och man har lagt fokus på att följa webbstandarder och tabell-lös design.

Intressant att notera är demosajtens bredd (skärmdump här ovan) som är exakt 960px bred. Det ger en ytterligare bekräftelse att detta börja bli ett slags standardmått, nu när fler och fler användare sitter på 1024-skärmar. Läs gärna vår tidigare artikel som handlar om att designa webbsidor med 960px bredd och rutnät. Kan tänka mig att dessa ideer har inspirerat folket bakom Blueprint.

Något annat värt att notera i Blueprint-projektet är att man har möjlighet att placera textraderna i jämna rader vertikalt. Tidigare länk på detta ämne finns hos oss, här.

Blueprint verkar alltså vara ett riktigt intressant projekt värt att kolla närmare på, för alla som vill ha en bra grund till CSS-design och ger ett bra rutnät, mall för utskrift och typografi-regler.

Comments

Great information about Blueprint CSS with it's uses.

hp printer helpline number

Blueprint is a really interesting project. Thanks for sharing details.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

thanks for Great information about Blueprint CSS with it's uses. thank you. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thank you to provide us this useful information.

Corporate Gifting

Such a very useful article. Very interesting to read this article Using antivirus can be a common thing for every computer user but facing issues in it is not common. If you get to face issue in Microsoft Antivirus you get it resolved by calling Microsoft Antivirus support number UK.

Nhắc tới nhân sâm là người ta sẽ nghĩ đến nhân sâm Hàn Quốc, nơi đang cung cấp và cho ra đời lượng sâm lớn và chất lượng nhất trên thị trường quốc tế hiện nay. Hàn Quốc còn chuyên sản xuất các loại sản phẩm từ nhân sâm nhằm bồi bổ sức khỏe cho người dùng.

Please fill out all the fields.

*
*